Lucka 21 gav Jo`anna hopp

21 Dec

Just nu kämpar en av mina förebilder på sjukhus. Han har opererat bort njurstenar och behandlar en envis lunginflammation. Läkarna är hoppfulla men hans 94-åriga kropp har varit med om mycket och även denne stålmänniska har ju en gräns.

I 67 år har Nelson Mandela kämpat för mänskliga rättigheter. Respekt! Han har arbetat som jurist, varit samvetsfånge, agerat fredsförhandlare och valts till Sydafrikas förste demokratiske president. På sin 94:e födelsedag startade han en global kampanj som hette ”Gör någonting! Inspirera till förändring.” Mandelas enkelhet verkar vara ett genomskinande drag. Han definierar goda människor genom hur de iakttar andra. Att se de små sakerna och uppskatta de små handlingarna.

Mandela

Mandelas lyckades radikalt förändra Sydafrikas historia. Han gjorde val och vägrade acceptera världen som den var. Istället drev han och bidrog till förändring.” We can change the world and make it a better place. It is in your hands to make a difference.”

Dagens vinst är ”Vem är jag att vara lysande, fantastisk, begåvad och otroligt märkvärdig? Varför skulle du inte vara det? Du gör inte världen någon tjänst genom att förringa dig själv. Det ligger ingen klokskap i att krympa för att andra människor inte ska känna sig osäkra runt omkring dig. Och när vi låter vårt eget ljus lysa, ger vi undermedvetet andra människor lov att göra detsamma.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: