Kamratuppfostran

13 Okt

Lundsbergs internatskola hotas med vite på 500000 om inte den pennalism i  form av ”kamratuppfostran” som råder inte hanteras bättre. Vid intervjuer med lärarna visar det sig att personal känner sig oroade för att förändra. De är rädda att ändra maktstrukturen och hävdar att det kan orsaka kaos. BULLSHIT!

Lärarna är, som jag ser det, del av en kultur som måste förändras.  OM det finns pedagoger som verkligen anser att denna kamratuppfostran fyller en  funktion är det katastrof och stick i stäv med både skollag och grundlag! Tyvärr befarar jag att det är så eftersom detta tillåtits pågå i så många år trots offentlighetens ljus varit över dem.

Att verkligen arbeta med de värderingar som ligger bakom våra tankar, känslor och beteenden tror jag är en förutsättning för att göra verkliga och bestående förändringar. Allt annat är en skrap på ytan!

Gomorron från mig!

 

 

Annonser

2 svar to “Kamratuppfostran”

 1. Annika oktober 13, 2012 den 9:04 f m #

  Go morron!
  Kamratuppfostran….Jag har även erfarenhet av att det finns ngt som kallas läraruppfostran. Att som lärare känna sig ha rätt att hävda sin makt och på ett pedagogiskt sätt förminska eleven så att de inte står fast vid sin sak, att de misstror sig själva och börjar tvivla på om det de just upplevde var verklighet eller illusion….För vem ska tro på dem när lärarna själva säger att de väljer att stå på den andra lärarens sida…..SÅ jag håller nog mer på kamratuppfostran…..

  OBS! Det finns många, många bra lärare, men de finns tyvärr de som har hamnat på helt fel plats….”Skolan är en trygg plats….:/

  • cinaungh oktober 13, 2012 den 6:17 e m #

   Ja, så är det ju…att läraruppfostran också kan gå snett. Lärare har makt, även om många kanske upplever att det inte är så, och kollegiet kan ju också hålla varann om ryggen. I Lundbergs skulle ju detta kunna vara en del av problematiken. Inte omöjligt efterom det finns ett så stort motstånd att förändra. Men som tur är finns det väldigt många bra och medvetna lärare som fostrar utifrån att värna allas lika värde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: